HISTÒRIA DEL CERTAMEN COREOGRÀFIC DE SABADELL

El Certamen Coreogràfic va ser una iniciativa de l’Associació de teatre-dansa Petit Món, que en els seus inicis tenia també el suport del Consell de Joves de Sabadell i que es realitza anualment amb col·laboració de l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell. 

El seu objectiu és difondre les creacions inèdites de joves talents en l’àmbit de la dansa.

El Certamen es va iniciar l’any 2006 i les seves dues primeres edicions es van realitzar al Centre cívic de Sant Oleguer. Ja a partir del 2008 es va passar a realitzar a l’Estruch i es va constituir un jurat professional format per coreògrafs residents de l’Estruch o d’altres col·laboradors del sector professional de la dansa o les arts escèniques.

A partir de l’any 2012 i fins el 2016 s’ha comptat amb la col·laboració del CERTAMEN BURGOS NY, incloent una peça del seu Certamen que es s’ha presentant en el Certamen de Sabadell i incloent una peça de les presentades aquí en el seu Certamen que es realitza durant el mes de juliol a Burgos.

A partir del 2015, s’hi van afegir col·laboradors com NunArt que oferia com a premi la residència i presentació a NunARt d’una de les peces i més endavant s’hi van afegir l’Institut del Teatre de Vic i el centre cívic de la Barceloneta oferint també presentacions i/ o residència.

A partir del 2018 s’ha comptat amb la col·laboració del Certamen de Madrid oferint com a premi una formació gratuïta per al coreògraf dins al marc del Certamen Coreogràfic de Madrid, i per la seva banda, oferint per part del Certamen de Madrid un “premi Estruch” que inclou una residència i presentació de la peça a l’Estruch dins la temporada.

En total més de 350 companyies de dansa han passat pel Certamen Coreogràfic de Sabadell fins avui.

història del certamen

Petit Món 2021