PROJECTE SORORITAT

Projecte sororitat

Germanor entre dones

En el marc del Dia Internacional de la Dona, cia Petit Món vol presentar un projecte pluridisciplinar amb l’objectiu de donar a conèixer el concepte Sororitat, un concepte resilient i positiu. La sororitat ens recorda que tenim dins nostre una capacitat orgànica per agrupar-nos i acompanyar-nos.

L’objectiu és fer de mirall a totes les dones i homes i invitar-los a conèixer una realitat transformadora.

Aquest projecte vol donar a conèixer el concepte SORORITAT a totes aquelles persones que el desconeixen. Ens agradaria fer ressò del concepte per parlar de la resiliència natural que tenim els grups de dones positius. Nosaltres no ens hem volgut centrar en les adversitats externes sinó en les capacitats internes i d’aquí es van teixint tres propostes de sensibilització artística. 

 

 

PEÇA DE TEATRE 'TERRATTERÀPIA'

FOTO TERRATERÀPIA SANT LLORENÇ

Un espectacle realitzat per dones, no pas actrius. Dones que tot i les adversitats han decidit defensar el seu projecte. El projecte no és el resultat, sinó el camí. Un camí de creixement col·lectiu i individual, d’un grup de dones que juntes son capaces de tot. El procés de creació ha estat durant els mesos de confinament, mesos de duresa i soledat, on totes hem necessitat fer-nos presents. 

‘Terratteràpia’ parla de nosaltres i ho fa amb un to histriònic, conceptual i emocional. Així som quan ens trobem, d’això parlem i així us ho volem explicar, fent-ne caricatura.

 

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Roberto Alcaraz, fotògraf reconegut pels premis i exposicions entorn les ciutats i responsable de formació de Casanova foto. Ha volgut captar la vulnerabilitat i realitat del grup de dones des de la seva perspectiva artística. 

“La meva passió per la fotografia va començar quan tenia 9 anys. El meu pare va montar un laboratori casolà i em va deixar la seva vella Voigtländer. Des de llavors visc enganxat a una càmera”

Tot un repte fotografiar a persones i trobar imatges que per si soles poden explicar el concepte de SORORITAT. La vulnerabilitat és clau en el missatge, una vulnerabilitatque et fa créixer com a ésser viu. Les imatges es centren en les accions del nostre dia a dia; com acompanyem, acariciem, cuidem, reforcem, escoltem… la nostra vulnerabilitat.

“El que m’atrau d’una imatge es que em faci pensar, sentir, vibrar.”

 

ENTREVISTES

Paral·lelament a la sessió fotogràfica, Alberto Gómez, tècnic audiovisual de Petit Món, va realitzar una sèrie de entrevistes breus per a poder acompanyar l’exposició. Les entrevistes expliquen qui érem, que som i com ens hem sentit durant tot aquest projecte, posantèmfasi en el sentiment de pertinença a un grup, un grup que t’obre la porta a ser i estar, sense més, sense judicis…

 

VIDEO PROMOCIONAL PER L'ESPECTACLE 'TERRATTERÀPIA'

Petit Món 2021